Landen lyhyt oppimäärä

Ota landeasiat haltuun

Mikä on lande?

Lande on paikka, jossa kaikki on hyvin.

Landella on tilaa ja rauhaa.
Landella voi hengittää vapaasti.
Lande on turvallinen ja käytännöllinen paikka,
jossa ihmiset yleensä tuntevat naapurinsa.

Landen tunnet siitä, että arki on siellä helppoa ja onnellista
ja elämä hyvää.

Miten lande vaikuttaa ihmiseen?

Lande vaikuttaa ihmiseen tyypillisesti sekä fyysisesti että henkisesti.

Fyysisiin oireisiin kuuluvat muun muassa se, että pulssi laskee ja hengitys kulkee aiempaa paremmin. ”On kuin olisin yhtä aikaa levollinen ja energinen”, on moni kuvannut kiireetöntä ja innostavaa, usein jopa luovaa, olotilaa.

Henkisiin oireisiin kuuluvat usein tasapainoisuus ja tarkkanäköisyys: landella asuva tietää, mitä tahtoo, ja hän tahtoo olla landella. Kun landelainen sanoo olevansa ylpeä kotiseudustaan, kyse ei ole koppavuudesta vaan siitä, että hän on yksinkertaisesti hyvin onnellinen.

Miten pärjään landella?

Pukeudu mukavasti ja varaudu siihen, että kohtaat iloisia ja kiireettömiä ihmisiä. Hymyile ja keskustele.

Varaudu myös edellä kuvattuihin fyysisiin oireisiin (ks. kohta Miten lande vaikuttaa ihmiseen?). Vaikka tuntisit olosi poikkeuksellisen levolliseksi ja jopa hitaaksi, kyse ei ole siitä, että olisit menettämässä kontrollisi, vaan yksinkertaisesti siitä, että olet siirtymässä kohti luonnollista tasapainon tilaa. Älä pelästy sitä, vaan anna landen viedä ja nauti landetunteesta.

Edellä mainittu hidastaminen ja sen kautta löytyvä onnen ja rauhan tunne ovat tyypillisiä etenkin niille, jotka saapuvat landelle kaupungin hälystä. Nurmijärven seudulle muilta maalaispaikkakunnilta muuttaneet sopeutuvat yleensä hyvin nopeasti nurmijärveläiseen elämäntyyliin ja kotiutuvat hyvin Nurmijärven landelle.

Miten pärjään ilman landea?

Kerran landella, etenkin Nurmijärvellä, käytyäsi, et todennäköisesti pärjää ilman landen luontoa ja tunnelmaa.

Akuuttiin landepulaan suosittelemme Nurmijärvi-simulaattoria. Oireiden jatkuessa suosittelemme Nurmijärvelle muuttamista.

TOP