Nurmijärvi sai oman teetehtaan – ”Logistiikka koitui Ilvesvuoren eduksi”

Teetalo Nordqvist Oy siirsi koko toimintansa Vantaalta Nurmijärven Ilvesvuoreen. Uuden teetehtaan kuorta viimeistellään parhaillaan.

Toimitusjohtaja Riku Nordqvistin mukaan noin 3 000 neliön suuruinen tehdas valmistuu helmi–maaliskuussa 2018. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy kuukauden kuluessa tilojen valmistumisesta.

– Olemme tosi innoissamme siitä, että saamme uudet tilat luonnonläheisestä paikasta sekä uuden, elintarviketurvallisen tehtaan, Riku Nordqvist sanoo.

Ennen kuin yrityksen uusi tehdas päätettiin sijoittaa Nurmijärvelle, selvitettiin laajasti paikkavaihtoehtojen logistista sijaintia ja muita päätökseen vaikuttavia asioita.

Nordqvist Oy päätti Nurmijärvelle siirtymisestä vuonna 2016 ja hankki Ilvesvuoresta 444 380 eurolla 8 714 neliön suuruisen tontin.

Tontilla on 5 228 neliötä rakennusoikeutta.

Yrityksen palveluksessa on tällä hetkellä lähes 20 työntekijää.

– Olemme koko ajan rekrytoineet väkeä tuotantoon ja logistiikkaan, markkinointiin, myyntiin ja hallintoon. Mikäli kasvu jatkuu, tulemme työllistämään myös Nurmijärven aluetta, Riku Nordqvist kertoo.

Nordqvist Oy ostaa teen suoraan tuottajamaista Sri Lankasta, Intiasta, Kiinasta, Keniasta ja Japanista. Nurmijärven tehtaalla tee maustetaan yrityksen omien reseptien mukaan ja pakataan sitten myyntiä varten.

Teemyymälän saamisesta tehtaan yhteyteen ei ole vielä varmuutta. Toimitiloissa tullaan ainakin järjestämään teekoulutuksia ja tapahtumia, joiden yhteydessä kerrotaan teemaailman uusista tuulista ja joissa on myös mahdollista kartuttaa omaa teevalikoimaansa.